20 Aralık 2013 Cuma

Yüz Konturleme ve Aydınlatma

       Herkese Merhabalar :) Yüzünüzde beğenmediğiniz bölümler varsa veya yüzünüzün tombul olmasından şikayetçiyseniz yüz konturleme ve aydınlatma işlemiyle bu hoşnutsuzluklarınızı bir nebze de olsa giderebilirsiniz. Bu yazımda yüz konturleme ve aydınlatma işlemini nasıl ve hangi ürünlerle yaptığımdan bahsedeceğim. 

       Hello everyone :) If you have some parts that you don't like on your face or you want to make your face look thinner, contouring and highligthing may help you to solve theese problems.

      
        Yüzümüzdeki bazı bölümleri ön plana çıkarmak için aydınlatma, geri plana atmak için ise konturleme işlemini yapıyoruz. Bu işlemler yüzümüzün daha ince ve kemikli görünmesini sağlıyor.
       We do highlighting for highlight some parts on our face and contouring for push some parts to background.



       Kontur işlemi için cildinizden bir kaç ton koyu pudra, fondöten veya bronzer kullanabilirsiniz.Kontur için kullanacağınız ürünün simsiz olması önemli. Aydınlatma işlemi için ise cildinizden bir ton açık fondöten veya aydınlatıcı özellikli pudralar, likit aydınlatıcılar tercih edebilirsiniz.
      For contouring you can use a little bit darker  powder, foundation or bronzer than your skin. The product that you use for contouring must be tinselless. You can use a little bit brighter foundation or highlighter for highlighting.

      Yukarıdaki görselde açık renkli bölümler yüzümüze aydınlatıcı uygulayabileceğimiz yerleri, koyu renkli bölümler ise kontur yapabileceğimiz yerleri gösteriyor. Elmacık kemiklerimizin üst taraflarını aydınlatarak elmacık kemiklerimizi daha belirgin hale getirebiliriz. Böylece yüzümüz daha kemikli ve daha zayıf gözükecektir.
       In the picture the brighter sides shows the places that you should apply highlighter and the darker sides shows the places that you should apply contour. By highlighting the upper sides of your cheekbones you can make them more apparent, with that our face will look thinner.

      Dudağımızın üzerine ve çene bölgemize aydınlatıcı uygulamak dudaklarımızı daha dolgun ve çenemizin hafif bir şekilde daha çıkık gözükmesini sağlayacak.
      Applying highlighter on upper side of our upper lip and chin will make our lips fleshy.

     Burun kenarlarına ve burnun ucuna kontur uygulamak burnumuzun daha ince ve daha kısa gözükmesini sağlar. Bu ince görünümü burnumuzun üst bölümünü aydınlatarak destekleyebiliriz.
     Contouring our nose will make it look thinner and shorter. We can support that by highlighting upper side of our nose.

     Kaş altlarını aydınlatmak kaşların daha kalkık gözükmesini ve daha anlamlı bakışlara sahip olmamızı sağlar.
     Highlighting under our eyebrows will make them look lifted.

     Elmacık kemiklerinin altında kalan, zaten yüzümüzde hafif çukur görünen bu bölgeyi konturlemek yine elmacık kemiklerimizin daha çıkık ve yüzümüzün daha zayıf gözükmesini sağlar.
    Contouring under of our cheekbones will make our cheekbones apparent and our face thinner.

     Yüzünüzün zaten zayıf , elmacık kemiklerinizin yeterince çıkık, burnunuzun ince ve dudaklarınızın kalın olduğunu düşünüyorsanız bu işlemlerin hiç birini uygulamanıza gerek yok :)
     If you have a thin face and nose, apparent cheekbones and fleshy lips you don't have to do any of theese :)
     

      Bu görselleri konturleme ve aydınlatma işleminin yüzü nasıl değiştirdiğini göstermek amacıyla ekledim. Lübnanlı makyaj artisti Samer Khouzami bu işlemlerle harikalar yaratmış :)
      I add theese photos to show how your face can change by contouring and highlighting. Lebanese makeup artist Samer Khouzami did wonders with theese processes.   


      Maalesef büyük bir burnum ve hafif tombul bir yüzüm olduğu için ben kontur ve aydınlatma yapmayı tercih ediyorum :) Umarım yazım faydalı olur. Dilediğiniz gibi bir haftasonu geçirmeniz dileğiyle, güzel kalın :)
      Unfortunately, I do have a big nose and chubby face because of that I prefer to do contouring and highlighting :) I hope my post will be helpful. Have a great weekend, stay beautiful :)

7 yorum:

  1. Yolda görseler anne babaları tanımaz bu kızları bence. Bu kadar büyük değişim...

    YanıtlaSil
  2. daha kendime bu kadar detaylı kponturleme yapamadım çünkü sonra normal halimi begenememekten korkuyorum=)) her gün yapmak zorunda kalırım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fotoğraftakilerin değişimine bakarsak bu kadar ayrıntılı yapmaktan bende korktum açıkçası :)

      Sil
  3. dönüşmüşler resmen :).. Buarada güzel bir paylaşım olmuş..

    YanıtlaSil
  4. Ben bronzeri alnima uyguluyorum.alnim genish ve çok iyii etki ediyor bronzer.

    YanıtlaSil
  5. Bende aydınlatıcı ile yüzümü daha ince gösteriyorım, zaten çok kilolu değilim ama bazı insanların yüzün zayıflamış demesinden sıkıldım, oysa ki aylardır kilomu sabit tutuyorum.
    Güzel bir yazı olmuş teşekkürler
    http://nypdsena.blogspot.com/

    YanıtlaSil