13 Ocak 2014 Pazartesi

Amazon.com Alışverişim

Ülkemizde satışı olmayan bir çok kozmetik ürününü, yurtdışından kozmetik alışverişi yasağı sebebiyle maalesef internet üzerinden de satın alamıyoruz. Fakat fırçalar bu yasağın kapsamında değil ve genellikle bir problem olmadan elinize ulaşıyor.

Real Techniques fırçalara sahip olmayı uzun süredir istiyordum ;fakat bu yasak beni epey düşündürdü. Alıp almamak konusunda aylarca tereddüt ettim. Instagram hesabı üzerinden satış yapan bir kişide istediğim bir setin %200 kar ile satıldığını görünce tepem attı ve amazon.com'dan siparişimi verdim.



Alışveriş yapmak için amazon.com 'a üye oldum daha sonra arama bölümünden Real Techniques brushes yazarak aradım. Karşıma bir çok seçenek çıktı. Bunların içlerinden ülkemize gönderimi olmayanları elemek için solda international shipping yazısının altındaki AmazonGlobal Eligible yazısına tıkladım. Kalan seçenekler içerisinden istediklerimi Add to cart yazısına tıklayarak sepetime ekledim. Sepetime eklediğim ürünlerin özelliklerinin içinde Ships from and sold by Amazon.com yazmasına dikkat ettim. Daha sonra gerekli bilgileri girerek alışverişimi bitirdim.

Alışverişiniz bittiğinde yanlış hatırlamıyorsam your orders bölümünde kargonuzun tahmini elinize ulaşma süresi yazıyor. Benimkinde iki hafta sonraki bir tarih yazıyordu. Fakat ürünler elime mucizevi bir şekilde 6 günde ulaştı. Araya hafta sonu girmese 5 günde bile ulaşırdı. Aşağıdaki fotoğrafta benim kargo bilgilerimin bir kısmını göreceksiniz ve kargomun ne kadar hızlı bir şekilde İstanbul'a ulaştığını :) Fotoğrafa tıklayarak büyütebilirsiniz.


Kargo ücreti ile birlikte RT Core Collection , setting brush ve shading brush toplamda bana 92 TL' ye mal oldu. Ülkemizde bir çok kişinin sadece Core Collection'ı 90 TL'ye üstelik kargo ücreti bu fiyata dahil olmadan sattığını düşündüğümde bu alışveriş beni çok memnun etti :)

Siz yurtdışından kozmetik veya fırça alışverişi hakkında ne düşünüyorsunuz? Herkesin sendromsuz bir pazartesi geçirmesini diliyorum. Güzel kalın :)

12 yorum:

  1. güle güle kullanın hepsi öyle ben direk fiyat soruyorum ve bildiğim ürünlerin fiyatlarını hepsi uçuk bir durumda satışa sunuyorlar dediğiniz gibi kargo ücretinide karşı taraf ödüyor tamam tabiki kar yapacaklar ama bu kadar olmaz dedirttiriyorlar insana resmen alamayacağız diye istedikleri fiyata satıyorlar eh tabi alanlarda olunca nasılsa alınıyor diyolar ben çok karşıyım buna bende amerikadan sipariş verdim başka bir siteden umarım benimkilerde gümrüğe takılmadan gelirler ki ben 2 set birde tek fırça aldım Real Techniques kargo dahil tl üzerinden 137 tl falan tuttu burda bu fiyata bir seti anca alırdım sanırım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum :) Umarım elinize bir an önce ulaşır fırçalarınız :) Yurtdışından kozmetik yasağı bazı kişilerin ekmeğine fazlasıyla yağ bal sürdü. Fiyatlarını uygun bulduğum bir kaç instagram hesabı da var onların da haklarını vereyim :)

      Sil
  2. gule gule kullan tatlim.benim de cok istedigim firca bunlar;)

    YanıtlaSil
  3. Güle güle kullan Didem'cim.Çok hesaplı bir alışveriş olmuş :)

    YanıtlaSil
  4. Güle güle kullan senin adına çoooooook sevindim :) şu satıcılar benimde cinimi tepeme çıkarmış durumda!! sleek paletleri 60 liraya satıyorlar ayıp yahu!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım :) Maalesef alamıyoruz diye fazla abartıyorlar fiyatları.

      Sil
  5. ben de seviyorum yurtdışı alışverişini. amazondan yapmadım ama hiç TRde kazıklanmaktan iyidir bence :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle :) Keşke bir de acaba elimize ulaşacak mı ne zaman gelir ki dertleri olmasa gönül rahatlığıyla alışverişimizi yapabilsek. Türkiye de satanlara gebe kalmasak hiç

      Sil
    2. bir şey sorucam. amazon.comda ebayde olduğu gibi para iadesi vb. alıcı koruma sistemi var mı?

      Sil
    3. Bildiğim kadarıyla var

      Sil