21 Ocak 2014 Salı

Real Techniques Core Collection

Günaydın :)

Real Techniques fırçaların methini o kadar çok duydum ki artık rüyalarıma girmeye başlamıştı :) Sonunda bu duruma daha fazla dayanamayıp amazon.com'dan satın aldım. Bu gün satın aldığım fırçaların içinden Real Techniques Core Collection setini inceleyeğim.


Fırçalarla ilgili en çok bahsetmek istediğim nokta fiyatları. Ben daha önce de söylediğim gibi bu seti ve iki tane daha tekli satılan fırçayı 92 TL'ye aldım ve bunun içinde neredeyse 25 - 30 TL kargo ücreti vardı. Altı adet fırça için 92 TL gerçekten uygunun da ötesinde bir fiyat hele bu kadar kaliteli fırçalar için hiç bir şey değil. Daha önce Mac 187 fırçama 99 TL verdiğime yanıyorum. 


Fırçalar oldukça sert plastik bir kutunun içinde geliyor. Böyle satılması benim gibi yurtdışından sipariş vermek zorunda olanlar için çok iyi. Kargolama sırasında fırçalara bir zarar gelir mi acaba derdi olmuyor.


Plastik kutunun arkasında, fırçalarla ilgili bilgiler bulunuyor. 


Setteki en beğendiğim fırça Buffing Brush. Ben bu fırçayı fondöten uygulamak için kullanıyorum. Hiç toz ürünleri uygulamak için kullanmadım. Cilde fondöteni çok güzel bir şekilde dağıtıyor. Uygularken ne çizgilenme yaptı ne de tek bir kıl döktü.


İkinci fırça Contour Brush. Adı üzerinde kontür yapmak için tasarlanmış :) Yapması gerekeni gerçekten çok güzel yapıyor. Elmacık kemiklerimin altındaki kontür yaptığım yere tam oturarak kolay bir uygulama sağlıyor.


Üçüncü ve bu setteki en sevmediğim fırça ise Pointed Foundation Brush. Fondöteni tüm yüze bu fırçayla uygulamak imkansız. Aşırı ince bir fırça. Ben göz altlarımda ve burun çevremde kullanıyorum. Olmasa da olur cinsten anlayacağınız. Bir de gidip bu gereksiz fırçayı güzelim Sam's picks setine de koymuşlar. Bir anlam veremiyorum neyse devam edelim :)


Son fırça Detailer Brush yani detay fırçası. Ben bu fırçayı da çok sevdim. Sivilcelerin üzerine kapatıcı uygulamak için, göz pınarlarını aydınlatmak için veya ruj fırçası olarak kullanılabilir. Aslında çok işlevli bir fırça. Ben çoğunlukla göz pınarlarımı aydınlatmak için kullandım.

Real Techniques Fırçalar Mac kadar cep yakmayan fiyatlarıyla ve Mac fırçalara eş değer kaliteleriyle benim de gönlümü fethettiler. 

Fırçalarla ilgili alışveriş yazımı buradan inceleyebilirsiniz.

Güzel kalın :)


4 yorum:

  1. Sırf buffing brush için aldım ben de bu seti, elime de ulaşır inşallah :)
    Güzel ve bilgilendirici bir yazı olmuş, eline sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım ulaşır :) Teşekkür ederim, açıklayıcı olabildiyse ne mutlu bana :)

      Sil
  2. Güle güle kullan :) ben daha almadım ama almayı düşünüyorum merak ettim açıkcası ;)

    YanıtlaSil