4 Ocak 2014 Cumartesi

Refan Organik Gül Suyu

Herkese merhabalar :)

Bulgaristan'a gitmiş olanlar veya Bulgar göçmenleri bilirler Bulgaristan'da bazı dükkanlarda sadece gülden üretilmiş ürünler bulunur. Bu tarz dükkanlarda gül sabunu, gül suyu, güllü lip balm, güllü el kremi gibi aklınıza gelebilecek çoğu gülden üretilmiş bakım ürününü bulabilirsiniz.



Benim bu ürünler arasından tercihim gül suyu oldu ve bu üründen gerçekten çok memnun kaldım. Ben gül suyunu cildim hassas olduğu dönemlerde veya maske yaptıktan sonra tonik yerine kullanıyorum. Fakat bu ürünü neredeyse her gece tonik olarak kullandım. 

Bir kaç yerde gül suyunun cildi yağlandırdığını ve sivilce oluşumuna sebep olduğunu okumuştum aslında bundan korktuğum için gül suyunu sadece cildim hassas olduğu dönemlerde kullanıyordum fakat bu ürüne organik oluşundan dolayı bir şans vermek istedim. Ürünü kullandığım dönemde cildimde yağ artışı hissetmesem de maalesef yüzümde bir sivilce çıktı :( Tabi ki bunu direk olarak ürüne bağlamamak gerek ama kim bilir belki de gül suyu yüzündendir :(

Refan gül suyunun kokusu elimde olan Bebak gül suyunun kokusundan çok farklı. Açıkçası şişenin kapağından kokladığınızda aşırı mide bulandırıcı bir gül kokusu var ;fakat pamukla cildinize uyguladığınızda bu koku yerini çok hafif bir gül kokusuna bırakıyor. Bebak gül suyu ise buram buram gül kokuyor ve bu koku cilde uygulandığında da olduğu gibi kalıyor.

Cildinize uyguladığınızda ise cilt gerçekten geriliyor. Bu gül suyunun sıkılaştırıcı etkisi olsa gerek :) Bu ürünü sevmemin asıl sebebine gelecek olursam, ürünü ilk kullanmaya başladığımda alnımda ufak tefek geçmiş sivilcelerin kabukları vardı ve ben özellikle girdiğim finallerim esnasında bu kabukları yoluyordum bu sebeple o kabuklar neredeyse bir hafta geçmesine rağmen bir türlü düzelmediler. Gül suyunu kullanmaya başladım 3. kullanımdan sonra filan sanıyorum o kabuklar iyileşmişti :)

Bulgaristan'dan doğal gülden üretilmiş ürünler almak istiyorsanız bildiğim iki güvenilir marka var biri Refan diğeri Rose of Bulgaria. Daha önce Rose of Bulgaria 'nın gül sabunlarını denemiştim ve gerçekten çok güzellerdi.

Fazlasıyla uzun bir yazı olduğunun farkındayım. Şimdiden mutlu pazarlar diliyorum, güzel kalın :)

8 yorum:

  1. Bende bi gül suyunu denemek istyorum. Bakalim belki almanyada bulurum.
    Mumlar harika - nerden aldin. ♥ :-)
    Kisses,
    Zeynep http://fashionsamba.blogspot.de/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Annem veya ablam almıştı mumları tam bilemiyorum o sebeple :)

      Sil
  2. Bende Rosense gül suyu denemek istedim ancak gelen urun eskimiş sanırım.Çok kötü kokuyor.Bu sebeble beklemedeyim hala :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım bir an önce eline ulaşır canım :(

      Sil
  3. Sana da mutlu pazarlar:)rose of Bulgaria ni çok duydum rus kizlardan.ben de son zamanlar gul kokulu islak mendillere taktim

    YanıtlaSil
  4. Gül Bazlı ürünleri ben de çok beğeniyorum. El kremlerini kullanmıştım ama bu markanın değil, Bulgaristan'a giden olursa bu markadan rica edebilirim. Ayrıca yazı uzun değil gayet güzel ve açıklayıcı yani olması gerektiği gibi;)) ben çok faydalandım, sevgiler, finallerde de başarılar.

    YanıtlaSil
  5. Bulgaristan'ın gülleri ve gül yağı dünyaca bilinir. Isparta'daki gül üretimini de oradan göç edenler başlatmıştır. Dünyada gül yağı üretiminin yaklaşık % 60' ını Türkiye, kalanını da Bulgaristan karşılıyor. Gülbirliğin ürünlerini de denemekte fayda var bence.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil