15 Haziran 2014 Pazar

DIY - Kuş Kafesi Duvak Nasıl Yapılır ?

Herkese merhabalar :)

Aklımda gerçekleştirilmeyi bekleyen bir çok proje vardı ; fakat okul ve sınavlarım sebebiyle bir türlü gerçekleştirememiştim. Kuş kafesi duvak yapımı da bunlardan biriydi.

Aslında blogda gelin makyajı yazısı yayınlarken fotoğraflara daha gerçekçilik katmak amacıyla uygun fiyatlı duvak tarzı bir şey arıyordum. Daha sonra neden satın alıyorum ki kendim yapayım dedim.


Neler gerekli ?

Makas
Mezura
Tarak toka
Beyaz dikiş ipi
İğne
Kurdele
Tül


Nasıl yapılıyor ?

Yapım aşamasını fotoğraflamaya çalıştım. Yukarıdaki kolajda fotoğraflara verdiğim numaralara göre yapılışını anlatacağım. Fotoğrafı büyütüp inceleyebilirsiniz.

3, 4 ve 5 numaralı fotoğraflardaki gibi kurdele ile tarağın etrafını sarıyorum. Bir kaç kat sarıyorum. Kurdelenin kalın bir kat olması daha sonra tülü dikerken bize kolaylık sağlayacak.

Alın çevrenizi mezura ile ölçün. Kaç cm çıktı ise üzerine 10 cm ekleyin bu tülün genişliği olacak. Duvağın yüzünüzün yarısını kapaması için boyu 23 cm olmalı. Tülü 6 numaralı fotoğraftaki gibi 23 cm boyunda ve alın çevrenizin 10 cm fazlası genişliğinde kesin.

Tülün iki köşesinden 10 cm kenarlı ikiz kenar üçgenler kesin. Tül 8 numaralı fotoğraftaki gibi beşgen şeklini almalı. 

Daha sonra tülün uzun kenarının bir köşesinden başlayarak tüldeki kare kısımlardan ip geçirilmiş iğneyi geçiriyorum. Diğer köşeye kadar bütün karelerden iğneyi geçiriyorum. Tül zaten artık duvak şeklini almış olacak. Tülün iğne geçirilmiş kısmını tarak ile aynı boyda olacak şekilde ayarlayıp. İpi kesip düğüm atıyorum. Ve tülün iğne geçirilmiş kısmını tarağın üzerindeki kurdeleye dikiyorum.

Kuş kafesi duvağım artık hazır :)


Farklı renkte tüller kullanıp daha farklı aksesuarlar yapabilirsiniz.

Güzel kalın :)

instagram : @didemtrker
twitter: @BakimliKediBlog
mail: didemturker94@gmail.com

5 yorum:

  1. Canım vallahi süper bir aksesuar olmuş,ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederimm :) Yorumun beni çok mutlu etti :)

      Sil
  2. Çok şeker ve çok yakışmış deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
  3. Cok guzel olmus canm bnde kendim yaparim diye dusunmustumm bir ara gule gule kullan

    YanıtlaSil