17 Aralık 2013 Salı

Cilt Bakım Rutinim - My Skin Care Routine

       Herkese merhabalar :) Hepimizin aşırı düzenli olmasa bile bir bakım rutini vardır. Bu yazımda benim cilt bakım rutinim nasıl, hangi ürünleri kullanıyorum vs. bunlardan bahsedeceğim. Öncelikle karma bir cildim olduğunu belirtmeliyim.

       Hi everyone :) We all have skin care routine even we don't have it regularly. I'll talk about how I do my skin care routine, which products I use. I must say that I have a combination skin.




1. Sabah ve akşamları yüzümü Vichy Normaderm yüz temizleme jeliyle yıkıyorum. Yazısını buradan inceleyebilirsiniz.

1. I wash my face with Vichy Normaderm Gel at mornings and nights. You can read here .

2. Haftanın üç günü falan yüzümü yıkarken Watsons'ın yüz temizleme pedini kullanıyorum. Tırtıkları sayesinde cildime masaj yapıp, kan dolaşımını hızlandırıyor ve cildimin daha iyi temizlendiğini hissediyorum. Aşırı yumuşak bir yüzeyi var, cildimi hiç tahriş etmedi.

2. I use Watsons' cleansing pad three times in a week to clean my face. With its surface, it massages my skin and feels cleaner. It has very soft surface and never irritates my skin.

3. Cildimin hassas olmadığı zamanlarda, yüzümü yıkadıktan sonra Sebamed Deep Cleansing toniği kullanıyorum.

3. Whenever my skin isn't sensitive, I use Sebamed Deep Cleansing Facial Toner after I wash my face. 

4. Temizledik, tonikledik sıra geldi nemlendirmeye. Vichy Normaderm Tri-Activ nemlendiriciyle sabah ve akşam tüm bu işlemlerden sonra yüzümü nemlendiriyorum. Detaylı yazısını buradan inceleyebilirsiniz.

4. When its all cleared, it is time to moisturizing. I use Vichy Normaderm Tri-Activ hydrating care for moisturize my skin. You can read more here .

5. Göz çevremiz, cildimizin neme en çok ihtiyaç duyduğu bölgelerden. Sabah ve akşam L'oreal Nutri Gold göz kremiyle göz çevremi nemlendiriyorum. Yazısını buradan inceleyebilirsiniz.

5. Our eye contour is the place that needs moisturizing most. I use L'oreal Nutri Gold eye cream every morning and night. You can read more here.

6. Özellikle kış aylarında dudaklarım çok fazla kuruyor. Neutrogena dudak nemlendiricisini sabah, akşam, dudaklarımın neme ihtiyaç duyduğu her an kullanıyorum. Dudaklarımı nemlendirirken güneşin zararlı etkilerinden de koruyor. SPF 20 içeriyor.

6. My lips get dry especially in winter. I use Neutrogena lip balm every time that my lips need moisturizing. It protects my lips from the sun's harmful effects. It contains SPF 20.

7. Yves Rocher Kayısı Çekirdeği Özlü peelingi haftada bir veya iki kez genelde maske yapmadan önce kullanıyorum. Detaylı yazısını buradan inceleyebilirsiniz.

7. I use Yves Rocher face scrub every once in a week before applying mask. You can read detailed information here.

8. Kiehl's Rare Earth Deep Pore Cleansing kil maskesini haftada bir veya iki kez peeling yaptıktan sonra uyguluyorum. Yazısını buradan inceleyebilirsiniz.

8. I use Kiehl's Rare Earth Deep Pore Cleansing mask every once in a week after peeling. You can read it here.

9. Bebak gül suyunu cildim hassas olduğunda veya genellikle peeling ve maskeden sonra kullanıyorum. Cildimi rahatlatıp nemlendiriyor.

9. I use Bebak rose water when my skin feels sensitive, usually after peeling and mask. It relaxes my skin and moisturizes.

      Siz cilt bakım rutininizde ne tarz ürünler kullanıyorsunuz ? Yorumlarınızı paylaşırsanız çok sevinirim. Güzel kalın :)

      What do you use for your skin care routine ? Please leave comments I would really appreciate it. Stay beautiful :) 

8 yorum:

  1. Yves Rocher'nin kayısı peelingini bende yeni aldım . 2 Kez kullanma fırsatım oldu ve cok begendim. Cildimde hassasiyete yol acmadı. Kokusu da sahane:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoook sevdiğim bir ürün kokusu da gerçekten şahane :)

      Sil
  2. Canım blogunu cok begendim hemen takibe alıyorum bende bloguma beklerim :)
    busragenc.blogspot.com
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım beğenmene çok sevindim :) Hemen geliyorum bloğuna :)

      Sil
  3. Merhaba,
    Blogunu takibe aldım, bana da beklerim. Sevgilerle...
    www.neclasolen.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) geliyorum hemen bloğuna

      Sil
  4. çok güzel bir yazı severek okudum

    YanıtlaSil