1 Mayıs 2014 Perşembe

Güzellik Tüyoları #4 - Rujunuz Dudaklarınızda Gün Boyu Kalsın

Yarısı silinmiş, sadece kenarlarda kalmış ruj görüntüsünden nefret ediyorum. Gün içinde çoğumuzun başına geliyordur bu durum. Hatta sırf bu sebepten ruj kullanmak yerine lip balm tercih ediyorum. Bu durumun yaşanmasını engellemek için ruj sürerken atlamamamız gereken bazı püf noktalar var.


Öncelikle ruj için pürüzsüz bir taban yaratmalıyız. Dudaklarımıza peeling yapmalı ve nemlendirmeliyiz. Sonrasında doğal dudak rengimizde veya süreceğimiz ruja uygun renkte bir dudak kalemi ile hem dudaklarımızı çevrelemeli hem de dudak kalemini tüm dudağımıza uygulamalıyız. Sıra geldi rujumuzu sürmeye. Ruju sürdükten sonra ince bir peçete veya tuvalet kağıdını dudaklarımıza tutup peçetenin üzerinden dudaklarımıza pudra uygularsak rujun kalıcılığını oldukça arttırmış olacağız. Dilerseniz bu işlemden sonra ruju tekrardan sürebilirsiniz.

Güzel kalın :)

instagram: @didemtrker
twitter: @BakimliKediBlog
mail: didemturker94@gmail.com

8 yorum:

  1. Bende son zamanlarda önce nemlendiriyorum sonra dudak kalemini tüm dudağa uygulayıp en son ruju sürüyorum gerçekten rujun kalıcılığı baya artmış oluyor.Bu güzel tüyolar için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Ben genelde dudak balmı sürüyordum sonra sürekli tazeleme işlemleri :) verdiğin bilgi için teşekkürler Didemcim.Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım güzel yorumun için teşekkür ederim bende :)

      Sil
  3. Ben de peeling yapmaya özen gösteriyorum de anca kontrol altına alabiliyorum :) Blogun çok güzelmiş bu arada, ben de takipteyim :))

    YanıtlaSil
  4. Merhaba. yeni takibe başladım. dudak peeling önerin var mı cnm ? rica etsem paylaşır mısın . tşk :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloğuma hoş geldin o halde umarım beğenirsin :) Ben dudak peelingimi kendim yapıyorum, özel bir ürün kullanmıyorum. Daha önce yapılışını anlattığım bir yazı yazmıştım :)
      http://bakimlikedi.blogspot.com.tr/2013/10/ev-yapm-dudak-peelingi.html

      Sil