3 Temmuz 2014 Perşembe

Evde Hazırlayabileceğiniz Doğal Saç Maskesi

Saçlarımı uzatma kararımdan daha önce bahsetmiştim sanırım. Benim için saçlarım hızlı uzamasa da olur önemli olan sağlıklı ve bakımlı bir şekilde uzamaları.

Bunun için tabi ki bir çok ürün kullanıyorum ; fakat kendi evde hazırladıklarımın yeri ayrı :) Evde kendi hazırladığım maskeler ile bakım yapınca sanki daha iyi sonuçlar alıyorum. Saçlarım daha canlı daha parlak ve bakımlı oluyor gibi hissediyorum.


Evde hazırladığım saç maskesinde yağlardan faydalanıyorum. Daha önce tek tek almayı tercih ediyordum fakat o şekilde hem masraflı oluyordu hem de o kadar çok yağı muhafaza etmesi zor oluyordu. Bu kez doa Saç Bakım Yağını kullandım. İçinde saç için faydalı olan çoğu yağ bulunuyor.

Sizler isterseniz yağları tek tek de alabilirsiniz. Bu maskeyi yaparken badem yağı, hint yağı, argan yağı, susam yağı, çam terebentini gibi saça faydalı yağları kullanabilirsiniz.

Yumurta saçlar için çok faydalı. Ben bir bütün yumurtayı da maskeme ekliyorum. Bazıları sadece sarısını ekliyor. Bu tamamen sizin tercihinize kalmış.

Hazırladığım maskeye bir iki tatlı kaşığı da bal ekliyorum. Bal saçları parlatıyor.


Bu karışımı saç köklerime, boylarına ve uçlarına sürüyorum. Üç beş dakika kadar saç derime masaj yapıyorum. Daha sonra saçlarıma bone geçiyorum. Bazen streçle sarıyorum, bazen de poşet takıyorum saçıma :)

Sonra saç kurutma makinesi ile saçlarımı biraz ısıtıyorum. Yağlar ılık olunca saça daha iyi nüfuz ediyor. Dört beş saat maskeyi saçımda beklettikten sonra. Önce hiç su değdirmeden sadece şampuanlayıp sonra suya tutarak saçlarımı yıkıyorum. Saçtaki maskeyi iyi arındırmak önemli çünkü bu tarz yağ karışımları saç köklerinde birikip saç köklerinin nefes almasını engelleyerek saçlarda dökülmelere sebep olabiliyor.

Saçlarınız için ne tarz bakımlar uyguluyorsunuz yorum olarak bırakırsanız çok sevinirim :)

Güzel kalın :)

instagram: @didemtrker
twitter: @BakimliKediBlog
mail: didemturker94@gmail.com

14 yorum:

  1. ben de zeytinyağı ya da badem yağına çam terebentin katıyorum
    güçlendiriyor,senin karışımı da deneyeyim :)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Süper bir tarif. Denemekte fayda var:)

    YanıtlaSil
  3. ben de istediğim gibi sağlıklı saç uzatamıyorum maalesef boyadan:))) güzel bir tarifmiş bu tatlım, ah bide yumurta kokusu beni deli etmese:P biliyorum çok iyi saç derisi için ama:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım yumurta kokusundan bende nefret ediyorum yararlı diye katlanıyordum ama bu kez Doa kozmetiğin yağını kullandım o yağ güzel kokuyordu bastırdı biraz yumurta kokusunu :)

      Sil
  4. evde yapılan maskeleri bende kullanıyorum doğal yan etkisiz bunu da deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
  5. zeytinyağını hep kullanırım saçlarıma :) güzel bir tarif teşekkürler :)

    bloğuma beklerim... yeni post var :)
    http://samiraslifeandstyle.blogspot.com.tr/2014/06/i-would-rather-wear-flowers.html

    YanıtlaSil
  6. Ev yapimi maskeleri seviyorum bende ama yumurta kokusunu sacimdan cikartmayi bir türlü beceremiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doa kozmetik saç bakım yağının güzel bir kokusu vardı sanırım o sebepten sevmediğim yumurta kokusunu pek almadım ne maske dururken ne de yıkadıktan sonra :)

      Sil
  7. Çok güzel bir tarifmiş canım, ben de Doa 'nın jojoba yağı ve zeytinyağını karıştırarak yaptığım tarifini paylaşacağım o da çık işe yarıyor, bütün olarak saç bakım yağı da mutlaka çok zengin ve faydalıdır. teşekkürler bu güzel paylaşım için;) Sevgiler.

    YanıtlaSil